Palacsinta – az örök sláger
Sokszor a legegyszerűbb ételekkel lehet a legnagyobb sikert aratni az ebédlőasztalnál. Az egyik ilyen étel a palacsinta, amely hihetetlen sokszínűsége miatt mindenki szívébe belopja magát. Íme egy alaprecept és néhány tuti tipp, hogy a végeredmény magáért beszéljen.

Hozzávalók a palacsintatésztához
- 2 tojás
- 200 g liszt
- 300 ml tej
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliáscukor
- egy kevés szénsavas ásványvíz
- 3 evőkanál olaj
- 150 ml langyos csapvíz
Elkészítés
A felsorolt hozzávalókat egy nagyobb keverőtálban összekeverjük és ügyelünk rá, hogy csomómentes legyen a tészta. Ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el, ha a lisztet csak apránként tesszük hozzá és a végén botmixerrel átforgatjuk. A szódavíz mennyiségére nagyon kell ügyelni, éppen csak egy löttyintésnyit tegyünk bele, különben nagyon lyukacsos lesz a végeredmény. Ha valaki édesebben szereti a palacsintát, akkor se tegyen bele több cukrot, mert a palacsinta le fog égni, inkább a tölteléket készítse édesebbre.
A kész tésztát minimum 30 percre tegyük hűtőbe, majd tejjel/liszttel javítsunk az állagán, ha szükséges. Akkor jó, ha olyan, mint egy picit sűrűbb krémleves. Serpenyőben egy kevés olajat felhevítünk és aranybarnára sütjük a palacsintákat. Figyeljünk, hogy minden palacsinta között újra megkenjük olajjal a serpenyőt.
Töltelékek
Van, aki az édesre, van, aki a sósra esküszik. Íme a mi kedvenc tölteléklistánk:
- nutellás
- kakaós
- túrós
- fahéjas
- lekváros
- mákos
- pudingos
- sajtos-tejfölös
- mézes
- sonkás-sajtos
- gesztenyés
- spenótos
Még több receptért kattints ide.